КК „Сансаи“ освои 11 златни, 5 сребрени и 6 бронзени медали на натпревар во Охрид
20-05-2019 СПОРТ
На 19.05.2019 година во спортската сала Билјанини извори во Охрид, се одржа Меѓународниот натпревар Охрид опен 2019  година. 
На натпреварот учество земаа 483 натпреварувачи од  31 клуб од Македонија, Србија, Црна Гора и Албанија.
Покрај пехарот за најмасовен клуб, КК Сансаи со освоени 11 златни, 5 сребрени  и 6 бронзени медали беше прв на ранглистата и прогласен за најуспешен на натпреварот.
 
КК Сансаи ги постигна следните резултати: 
 
Златни медали:
1.  Владанка Аврамова - кати поединечно јуниорки.
2. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година.
3. Филип Јанчев - кати поединечно 2010 година.
4. Кристина Цветкова - кати поединечно 2009 година.
5. Лука Јорданоски - кати поединечно 2012 година.
6. Илин Димоски - кати поединечно 2012 година.
7. Тамара Ристовска - кати поединечно 2007 година.
8. Тамара Ристовска - кати поединечно 2008 година.
9. Ката тим женски 2007/2008 во состав: Тамара Ристовска, Марија Филипова и Кристина Цветкова.
10. Ката тим женски 2011 и помлади во состав: Ена Тодороска, Ева Тодороска и Михаил Пентачески.
11. Ката тим машки 2011 и помлади во состав: Марко Митриќески, Илин Димоски и Лука Јорданоски.
 
 
Сребрени медали:
1. Сузана Гурева - кати поединечно 2010 година.
2. Ева Тодороска - кати поединечно 2011 година.
3. Саша Огњеновиќ - кати поединечно 2010 година.
4. Филип Гурев - ката кадети.
5. Ката тим женски 2009/2010 во состав: Сара Аврамова, Марија Филипова и Кристина Цветкова.
 
 
Бронзени медали:
1. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година.
2. Данка Стојкова - кати поединено 2006 година.
3. Ена Тодороска - кати поединечно 2011 година.
4. Зоран Булуков - кати поединечно 2011 година.
5. Михаил Пентачески - кати поединечно 2011 година.
6. Ката тим машки 2009/2010 година во состав: Филип Јанчев, Саша Огњеновиќ и Зоран Булуков.
 


Share

Додади коментар