10 нови медали за каратистите на „Урбан Инвест“
02-05-2017 СПОРТ

Викендов во спортската сала на ОУ „Наум Наумовски Борче“ во Скопје, се одржа  Државно првенство за натпреварувачи од 11-14 години во кати. 

 

Резултати:

Златни медали:

1. Петар Аврамов - кати поединечно 2004 година.

2. Ката тим 2006/2007 година во состав: Данка Стојкова, Надица Цветковска и Викторија Гурева.

 

Сребрени медали:

1. Никита Николоски - кати поединечно 2004 година.

2. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година

3. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.

4. Ката тим 2004/2005 година во состав: Стефанија Грозданова,  Анастазија Ристов и Снежана Габева. 5. Ката тим 2004/2005 година во состав: Петар Аврамов, Никита Николоски и Дени Николоски. 6. Ката тим 2006/2007 година во состав: Александар Стојков, Мартин Прстенков и Кристијан Митрев.  

 

Бронзени медали:

1. Стефанија Грозданова - кати поединечно 2004 година.

2. Викторија Гурева - кати поединечно 2007 година Освојувачите на медали се стекнаа со право за настап на престојното Балканско првенство за натпреварувачи од 11-14 години, што ќе се одржи од 19 до 21 мај 2017 година во Истанбул Турција.Share

Додади коментар