Угостителите со предлози до премиерот- да се работи до 2 по полноќ

Угостителските локали да работат до 2 часот по полноќ во нив да се пуши по 21 часот, а училишниот распуст да трае од 15 јуни до 15 септември.

Ваква предлог мерка до Владата доставиле претставиците на Туристичко-угостителската комора при Сојузот на Стопански комори во рамките на традиционалниот заеднички појадок со претставниците на економскиот тим на Владата и премиерот Никола Груевски.

Угостителите ваквиот предлог го доставиле за како што велат, да се подобри туристичката понуда во Македонија, да се продолжи времетраењето на туристичката сезона и да се зголемат приходите од туризмот.

Тие предлагаат во кафеаните да се пуши по 21 часот а во тој период да не се служи храна и влезот за малолетниците да биде забранет.Share

Додади коментар