Нови успеси на каратистите од КК „Урбан Инвест“
17-11-2014 СПОРТ

Со седум златни, пет сребрени и три бронзени медали се вратија каратистите од КК „Урбан инвест“ од меѓународниот натпревар „Трофеј на Бар“ што се одржа викендов во Бар Црна Гора. На турниот учествуваа 850 натпреварувачи од клубови од Македонија, Србија, Црна Гора, Босна и Хрватска.

Златни медали добија,  Цветанка Стојева – кати поединечно 2005 година, прво ниво,   Блаже Коневски – кати поединечно 2001 година, прво ниво,  Моника Kоцх – кати поединечно 2001 година, прво ниво.   Игор Јовков – кати поединечно 2002 година, прво ниво, Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година, прво ниво,  Стефанија Грозданова - кати поединечно 2004 година апсолутно ниво и ката тим девојки 2002 година составен од  Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова и Миа Маневска.

 

Сребрени медали:

Владанка Аврамова-кати поединечно 2002 година, апсолутно ниво.

Јована Манева - кати поединечно 2005 година, прво ниво.

Миа Маневска - кати поединечно 2002 година, прво ниво.

Петар Аврамов-кати поединечно 2004  година, апсолутно ниво.

Ката тим женски  2005 година во состав: Цветанка Стојева, Данка Стојкова и Јована Манева,

 

Бронзени медали:

Блаже Коневски - кати поединечно 2001 година апсолутно ниво

Ката тим машки 2004 година во состав: Петар Аврамов, Кристијан Стојев и Филип Гурев.

Ката тим машки 2001 година во состав: Петар Аврамов, Игор Јовков и Блаже Коневски.Share

Додади коментар