Нова премиера на театарот во Кавадарци
16-07-2014 КУЛТУРА

Утревечер ќе се случи нова премиера на кавадаречкиот театар. Во претставата „Последниот вампир“ работена по текст на Дејан Дуковски, а во режија и адаптација на Александар Малинков ќе ги гледаме Диме Коцевски, Видан Станоев, Милица Гоичевска, Александар Малинков, Коле Колев, Валентирна Ѓорѓиева и Костадин Прокопов. Изборот на музика е на Марјан Тодоровски.

Подготовките за втората театарска претстава оваа година,  која е целосен проект на кавадаречкиот театар привршуваат. Се доработуваат последните финеси, и се поставува сценографијата, за се се да биде подготвено за премиерното издание на „Последниот вампир“ кое е закажано за утре со почеток од  20 часотShare

Додади коментар