Мирен изборен ден во Кавадарци (видео)
24-04-2024 РЕГИОН

Без проблеми протекува гласањето на 60-те избирачки места во Кавадарци. Во избирачкиот список се запишани  31.927 граѓани со право на глас. До 11 часот се бележи одзив од 18,11% на гласачките места, или 5.772 граѓани.

 

 

Според информациите од претседателката на ОИК Кавадарци, Емилија Петровска, сите гласачки места се отворени во 7 часот и гласањето се одвива без проблеми.

 

Денеска се одржува  првиот круг од седмите претседателски избори во Република  Македонија. Во трка за кабинетот во Вила Водно се седум кандидати. Денешниот прв круг ќе го минат двајцата кои ќе освојат најмногу гласови од граѓаните а вториот круг ќе се одржи на 8 мај заедно со парламентарните избори.

 

 

 

А.Д

 

 

 Share

Додади коментар