Апел од УЈП: Барајте фискална сметка

Неиздавањето на фискалната сметка, подразбира и дека граѓанинот нема потврда дека купил и платил за цената на производот/услугата во соодветниот деловен објект, со што се загрозуваат неговите потрошувачки права - за враќање или рекламација на купеното, се наведува во соопштението од УЈП.

Во последните контроли, се утврди дека 60 деловни објекти во Скопје, Прилеп,  Битола, Кочани, Куманово, Струмица, Радовиш, Неготино и Кавадарци, со неиздавањето на фискални сметки им ги ускратиле правата на граѓананите кои “трошеле“ и “пазарувале“ токму во нивните деловни објекти.  Share

Додади коментар