(ВИДЕО) Нова опрема за кавадаречката противпожарна единица донираше Дирекцијата за заштита и спасување
12-05-2022 РЕГИОН

Нова опрема за спасување од поплави донираше Дирекцијата за заштита и спасување на ТППЕ Кавадарци. Градоначалникот Митко Јанчев искажа благодарност за донираната опрема, а директорот на Дирекцијата Беким Максути го поздрави работењето на кавадаречката противпожарна единица. Најави и нови донации во следниот период.

 

Командирот на кавадаречката против пожарна единица, Александар Чадамов исто така се заблагодари за донираната опрема и упати апел граѓаните да бидат внимателни во овој период кога заканите од пожари се големи.

 

A.Д

 Share

Додади коментар