Одбележан европскиот ден за борба против трговија со луѓе
17-10-2019 РЕГИОН

 

Во организација на ОО на Црвен Крст Кавадарци денеска се  одбележа 18 октомври - европскиот ден за борба против трговија со луѓе.

Во светот годишно околу 2,5 милиони луѓе се жртви на трговија со луѓе, од кои половината се деца.

 

Додади коментар