Зелено знаме за градинката „Рада Поцева“ Кавадарци

Дечињата кои посетуваат детска градинка уште од најрана возраст се едуцираат за поодговрен однос кон животната средина.

 

Многу често се вклучени во еколошки акции со кои даваат придонес кон животната средина, но и влијаат на свеста на повозрасните.

 

Токму таквите активности и грижата за животната средина на дечињата од детската градинка „Рада Поцева“ им донесе зелено знаме, како признание за нивните еко активности.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Share

Додади коментар